Om oss

Ribes Läder startade i Gislaved 1976 av Bengt och Ulla-Britt Ripheden. Företaget flyttade till Öland 1977.

1982 byggde vi vår nya fabrik och etablerade oss i Karlevi på  södra Öland utmed väg 136 mot Ottenby vid avtagsvägen som numer har fått namnet ”Ribes väg”, ner till Karlevi by.

Med vårt stora hantverkskunnande och tidlös design har våra produkter med åren blivit mycket uppskattade.

Damväskor, portföljer, bälten, necessärer. Genom samarbete med jägare har vi tagit fram hela vårt sortiment i jakt-tillbehör med bl a tillverkning av patronbälten, etuier, gevärsremmar. I vår läderfabrik kan vi tillverka nästan allt i bl.a. läder, skinn, plast, textil.

Vi kan också hjälpa företag med olika legoarbeten. Tillskärning, stansning, nitning, sömnad, design och utformning, för att nämna några exempel.

2008 har vi nu ett generationsskifte i företaget.

Sedan 1 maj finns nu vår tillverkning och butik i Tävelsrum. Ny ägare till produktionen är vår dotter Annette Ripheden som sedan barnsben har varit med i rörelsen och lärt sig branschen. De anställda har flyttat med till Tävelsrum som ligger ca 8 km från tidigare fabrik.

Här har man byggt om en gammal ladugård till en modern fabrik. Butiken som just nu inryms i produktionslokalen får under hösten en egen avdelning i en tillbyggnad.

Varukorgen
PayEx VISA Mastercard
Om cookies | Hemsida av Internetavdelningen